Mesna industrija Čoka počela je nakon petogodišnje pauze proizvodnju mesnih narezaka i paštete u konzervama, kao i pašteta u tubi, izjavio je vlasnik tog preduzeća Branko Milošević.
On je istakao da je planirano da se tokom jedne osmočasovne smene proizvodi 150.000 konzervi mesnih narezaka, pašteta i paštete u tubi.

Mesna industrija Čoka počela je nakon petogodišnje pauze proizvodnju mesnih narezaka i paštete u konzervama, kao i pašteta u tubi, izjavio je vlasnik tog preduzeća Branko Milošević.
On je istakao da je planirano da se tokom jedne osmočasovne smene proizvodi 150.000 konzervi mesnih narezaka, pašteta i paštete u tubi. – U fabriku je do sada uloženo oko pet miliona evra, rekao je Milošević i dodao da će za mesec dana početi sa radom i odeljenje za toplu preradu mesa, gde se proizvode salame, kobasice i viršle. Proizvodnja trajnih proizvoda, kako je najavio vlasnik Mesne industrije Čoka, trebalo bi da počne tokom maja. Milošević je rekao i da je u fabrici trenutno zaposleno 120 radnika, a da bi do kraja juna, ako se uhoda proizvodnja, trebalo da bude između 250 i 300 zaposlenih.
– Time će biti žavršena prva faza proizvodnje za koju smo se opredelili, a u drugoj fazi planirano je povećanje kapaciteta, kazao je Milošević.
On je izrazio nadu da će u drugoj fazi, u saradnji sa bankama i potencijalnim investitorima, Industrija mesa Čoka dostići dnevnu proizvodnju od 30 do 50 tona gotovih proizvoda. Prema ranijim najavama vlasnika, proizvodnja u pogonima Čoke, kapaciteta oko 15 tona pašteta i mesnog nareska dnevno, trebalo je da počne polovinom oktobra prošle godine. Čoku je na aukciji za 123 miliona dinara kupila firma Golija impeks plus iz Vrbasa, u vlasništvu Branka i Aleksandra Miloševića. Direktor Čoke Branko Milošević bio je pritvoren početkom jula 2007. godine zbog sumnje da je nenamenski trošio kredit dobijen od Poštanske štedionice za kupovinu fabrike i sredstva Fonda za razvoj Vojvodine namenjena ulaganju u opremu fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari