Počeo upis u eAgrar 1Foto. M.P./ Danas

Dvanaestoro zaposlenih u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Zrenjaninu obučeno je za rad u novoj elektronskoj aplikaciji, koja treba da registruje poljoprivredna gazdinstva a posao upisa započeo je pre četiri dana.

Kako navode u PSS Zrenjanin, njihovi zaposleni obučeni su za rad u informacionom sistemu eAgrar, od izdavanja parametara za mobilnu aplikaciju, do registracije i dodeljivanja pina za autentifikaciju, kako bi poljoprivrednici mogli da aktiviraju aplikaciju na mobilnim telefonima i mogli da pristupe eUpravi.

Služba je u obavezi da na dnevnom nivou izveštava Ministarstvo poljoprivrede o broju novoregistrovanih poljoprivrednika.

Sem toga, JP „Pošta Srbije“, Radna jedinica Zrenjanin, vrši registraciju korisnika i izdavanje parametara za autentifikaciju, kako bi poljoprivrednici mogli da aktiviraju aplikaciju na mobilnim telefonima i pristupe eUpravi.

U ovom javnom preduzeću navode da su 16. januara počeli sa tom uslugom u 28 svojih objekata na teritoriji srednjeg Banata, čiji je spisak objavljen.

S obzirom da pošta nema organizacionih mogućnosti da u svakom naseljenom mestu izdaje parametre, saradnja u tim mesnim kancelarijama ostvariće se uz učešće obučenih lica iz Poljoprivredne stručne službe.

Pored toga, Gradska uprava Zrenjanin obaveštavaće mesne kancelarije o dinamici i rasporedu dežurstva zaposlenih iz Poljoprivredne stručne službe, a mesne kancelarije informisati o tome poljoprivrednike, kako bi mogli da ostvare pristup eAgraru.

Informacioni sistem eAgrar, koji sa radom počinje na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Više vesti iz voog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari