Počinje Majkrosofotovo takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente 1Foto: PROMO/Bubble Cup

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji uputio je poziv svim zainteresovanim studentima i srednjoškolcima da se prijave na takmičenje u programiranju „Bubble Cup 17“.

Kvalifikacije uz prijave za ovogodišnje takmičenje startuju danas i trajaće do 3. juna na bubblecup.org, dok je finale tradicionalno planirano na jesen, uživo u Beogradu.

Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola. I ove godine takmičenje će se odvijati u dve kategorije Premier League i Rising Stars, navodi se u pozivu Majkrosofta.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da okupi talentovane mlade programere iz cele zemlje.

U finale takmičenja plasiraće se naboljih osam srednjoškolskih i najboljih osam univerzitetskih timova. Do sada je veliki broj finalista takmičenja Bubble Cup svoju karijeru nastavio upravo u Majkrosoft razvojnom centru.

O pravilima takmičenja zainteresovani se mogu informisati na internet portalu www.bubblecup.org, putem mejla [email protected] ili preko FB stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari