Podeljeno svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji 1Foto: Nenad Kovačević 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je svih 100.000 vaučera za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, čime su iskorištena sva budžetska sredstva namenjena za ovu akciju u 2018. godini, saopštilo je to ministarstvo.

Kako ističu u saopštenju, akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva građana završena danas, dva i po meseca pre predviđenog roka, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine.

„Najtraženije destinacije za realizaciju vaučera bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Prolom banja i Ribarska banja, dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Niša, Novog Sada, Pančeva i Kragujevca. Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera najviše je bilo penzionera (53 odsto), a zatim slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara (35 odsto) i nezapolena lica (11 odsto)“, navode iz ministarstva i dodaju da je ovoga puta na raspolaganju bilo 1.220 kategorisanih ugostiteljskih objekata, što je za 34 odsto više nego prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari