Podrška Help-a i grada Pirota korisnicima za razvoj mikro i malih biznisa 1Foto: Z. Panić

Grad Pirot i Organizacija “Help“ potpisali su danas ugovore sa korisnicima u okviru novog projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019.-2020.“ , finansiranog u okviru nemačke saradnje.

– Ovo je još jedan projekat i nastavak uspešne saradnje HELP-a i Grada Pirota. Podelićemo dvadesetak novih ugovora za mikro i mali biznis. Ovo je 12. ciklus po redu i do sada je oko 450 ljudi u Pirotu podržano u pokretanju biznisa. Zahvalni smo gradu na saradnji – rekla je menadžerka HELP-a za ekonomski razvoj Maša Bubanj.

Podrška Help-a i grada Pirota korisnicima za razvoj mikro i malih biznisa 2
Foto: Z. Panić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da je HELP ovde dobro poznat.

– Ovo je prilika da se javno zahvalimo na njihovom dopinosu razvoju grada. Zahvalni smo i svima onima koji su sudbinu uzeli u svoje ruke. Pored novih ugovora organizovali smo i obuku za deficitarna zanimanja- rekao je Vasić.

Maša Bubanj i Vladan Vasić uručili su sertifikate za uspešno završene stručne obuke prekvalifikacije za zanimanja i poslove za kojima postoji povećana tražnja na tržištu rada u Pirotu, a koji se nalaze na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Pirot. Sertifikate je dobilo seda šivača-peglača, četiri tesara, četiri armirača,15 rukovalaca građevinskim mašinama, sedam zavarivača i 16 viljuškarista.

Novi ugovor o saradnji između Grada i Helpa donosi mogućnost za podršku novih najmanje 20 mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400 evra, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti. Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji su podržani u Pirotu, u okviru ovog projekta, iznosi 48.000 evra, uz učešće Grada Pirota od 40 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari