Podsticaj za 14 projekata 1Cementara

Sa 20.000 evra, Titan cementara Kosjerić je podržala najbolje projekte na konkursu „Za moj Kosjerić“ koji je šestu godinu zaredom raspisala ta kompanija.

Od 28 prijavljenih projekata, finansijski je podržano njih 14 i to iz oblasti kulture, obrazovanja, ekologije i socijalne zaštite.

Iz oblasti kulture su podržani projekti: „Pozorišni kutak“ Udruženja učitelja, „Mobilna pozornica“ OŠ „Mito Igumanović“, Festival folklora „Mali opanak“ KUD „Maksim Marković“, Avalon ? Planeta Znanja“ NVO „Ko.AKTIVA“, kao i „Laku noć, Joja“ Narodne biblioteke „Sreten Marić“.

Projekti – Školski atelje“, OŠ „Jordan Đukanović“ na Vardi, „Znanjem protiv bolesti zavisnosti“, Udruženja volontera „SOS-KOS“, „Ključevi znanja“, Tehničke škole Kosjerić, „Kutak znanja i vežbanja“, Predškolske ustanove „Olga Grbić“, „Mlade nade“ KUD „Maksim Marković“ i „Centar za edukaciju Inkubator“ NVO „Ko.AKTIVA“ su nagrađeni u oblasti obrazovanja. Iz oblasti ekologije su nagrađeni projekti – „Naše staze i bogaze“, Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“ i „Spasi planetu – bacaj pametno“ PU „Olga Grbić“, dok je u oblasti socijalne zaštite i uključivanja podržan projekat „Bitka za osmeh“, Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

– Konkurs „Za moj Kosjerić“ je važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo sa lokalnim ustanovama, institucijama i udruženjima građana, podržavajući uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, razvoj i korišćenje lokalnih resursa, saopštio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan cementare Kosjerić. Na tom konkursu, za šest godina, realizovano je 50 projekata, koje je ta kompanije podržala sa iznosom većim od 100.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari