Pogačar: Frilenseri neće odustati

Ostavite komentar


    1. Frilenser nije zanimanje. Čovek može svojim zanimanjem da se bavi kao frilenser, ili da se zaposli, itd. „Radnici na internetu“?! Koja smejurija .

  1. O bože amaterizma
    „Pogačar podseća da već 20 godina radnici na internetu, među kojima su prevodioci, nastavnici jezika, programeri, dizajneri i razne druge profesije, ne plaćaju porez državi, jer ih ni zakoni, ni Poreska uprava (PU) ne prepoznaju“ – da je ovo izjavio u Americi, već sutradan bi ga uhapsili uz „krunski dokaz javnog priznanja krivičnog dela“. Ljudi, ne nasedajte, u sve i jednoj državi je plaćanje poreza regulisano za apsolutno sve prihode, samo je pitanje kako i da li na dobar način. Država je ove „puštala“ godinama jer se bojala socijalnih nemira a i odgovaralo je svima da se po koji Evro ubaci u sistem. Pritisak na frilensere da se registruju i legalizuju (otvaranjem firme na primer) postoji već godinama. Nije država iz vedra neba udarila, samo se tako čini jer su mnogi potpuno ignorisali upozorenja. Ne kažem da je regulisano dobro, naprotiv, loše je regulisano, ali da jeste – jeste.

    1. Nema nista od Vaseg koprcanja.
      Gari je ojacao i pobedice sada. Trebali ste ranije da razmisljate a ne da mudro cutite prijavljeni na biro uz overene knjizice i bezbrizan zivot . A sad “ vidi Gari ne može “
      I sad ce Gari da Vam pojasni da MOže ! I te kako .

      1. Kako da odustanem, pa da placam 10 godina ne znam koji porez po redu, kad sam hteo da platim rekli su mi nemaju osnova, sta sad, daj ipak ocemo i moze unazad…

  2. Porez mora da se plati, drugo je pitanje ko je zakasnio da potrazuje porez a ko je propustio po vazecim poreskim zakonima da ga plati.
    Drzava mora da dostavlja resenja o potrazivanju poreza na ruke da bi svaki imao mogucnost prava zalbe .

    1. Morala je država ali nije. Greška države koju treba da plate građani? Srbija

    2. Zašto onda bilo koji majstor koji dođe da odradi nekome nešto ne plati porez? Do sad su se frilenseri tretirali isto kao majstori, jedina je razlika što majstor dobija na ruke novac i ne postoji pisani trag kao što je u slučaju frilensera, koji moraju da dobiju novac na tekući.

  3. Niti sam frilenser, niti imam nekog ko radi preko interneta, ali ova deca imaju moju podrsku, kada budu izlazili na ulicu idem i ja snjima, od ove vlade doziveo sam mnogo nepravde, otimanja i sl. Oni su ogrezli u kriminalu i korupciji, njima cemo jednog dana suditi, budite uvereni, i istgrajte jos MALO.

  4. Gradjani,nasa deca da placaju greske i nesposobnost drzave ? NE MOZE! Oni hoce da placaju porez,ali ne i ovaj harac unazad.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.