Poljoprivrednici: Blokade će trajati ili dok mi ne odustanemo ili dok oni ne ispune naše zahteve 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je danas da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Adamović je za Betu rekao da su trenutno u Novom Sadu blokirani varadinski most „Duga“ i skoro ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i da će tu ostati dok se ne ispune njihovi zahtevi i dok im se neko iz Vlade Srbije ponovo ne obrati.

On je naglasio da su poljoprivrednicima iz udruženja „Stig“ iz Požarevca prepustili pregovore u vezi sa cenom suncokreta i potvrdio da su uljare te koje prave problem u pregovorima sa Vladom Srbije o otkupnoj ceni suncokreta.

„Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije je pregovarala oko drugih uslova koje smo usaglasili. Tražili smo da Vlada potvrdi da će minimalna cena suncokreta biti garantovana zbog toga što su oni upropastili cenu suncokreta sa svojim lošim odlukama. Nismo se cenjkali, samo smo tražili da oni potvrde tu minimalnu cenu“, rekao je Adamović.

Prema njegovim rečima u poteste poljoprivrednika su se umešala „lažna udruženja“ koja su na početku protesta izašla sa stavom da podržavaju zahteve, a sada „nisu izveli ni jedan traktor“.

„Više nisam siguran jer tu ima mešanja Vlade, raznih službi. Pokušavaju da rasture blokade. Verovatno je to njima posao“, rekao je Adamović.

Ranije danas je predstavnik udruženja poljoprivrednika „Stig“ Milan Marković rekao da su na sastanku u Vladi Srbije poljoprivrednici dali sve od sebe, da je država dala dobar deo u pregovorima, ali da su u ovom trenutku uljari problem.

Na jučerašnjem sastanku u Vladi Srbije, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko od 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari