Poljoprivrednici iz Rače kod Kragujevca krenuli traktorima za Lapovo 1Foto. Z.S.M.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Rače kod Kragujevca koji već četiri dana blokiraju glavnu ulicu u ovom mestu, krenuli su nešto posle 12 sati sa traktorima i mehanizacijom ka Lapovu.

– Krenuli smo sa 15 traktora a u Lapovu nas već čeka tridesetak kolega sa mehanizacijom. Okuplajamo se svi iz Lapova, Batočine i Rače na petlji kod izlaska za auto-put, kaže za Danas Milan Milošević, jedan od organizatora protesta u Rači, dodajući da se ljudi tek okupljaju u većem broju.

Iako je sinoćnji dogovor bio da se poljoprivrednici iz Rače večeras upute za Kragujevac, plan je u toku dana promenjen.

Po Miloševićevim rečima, zbog sinoćnje i današnje kiše, protest se omasovljuje, jer loše vreme onemogućava radove u polju pa im se u toku dana priključuje sve više kolega i istomišljenika koji podržavaju Inicijativu za opstanak poljoprivrede.

– Zahtevaćemo da u ponedeljak prilikom pregovora i razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije budu u naši predstavnici iz Šumadije, poljoprivrednici iz okoline Kragujevca i Rače. Od rezltata tih razgovora zavisi da li ćemo u ponedeljak svi zajedno krenuti za Beograd. Ako ne budemo zadovoljni pregovorima svi zajedno krećemo za Beograd auto-putem, poručuje on.

Protest poljoprivrednika u Šumadiji traje već četvrti dan i odvija se pod sloganom – Nećemo umirati u tišini.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari