Poljoprivrednici ne odustaju od zahteva, danas pregovori sa premijerkom Anom Brnabić 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Nova runda pregovora delegacije poljoprivrednika sa premijerkom Anom Brnabić, ministrima finansija Sinišom Malim i poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, biće održana danas u Vladi Srbije, potvrdio je danas FoNetu predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut.

Kleut je naglasio da oni ne odustaju od zahteva za subvencije od 200 evra po hektaru, ukidanja akciza na gorivo, redovnu isplatu subvencija i kontrolu uvoza smrznutog mesa i mleka u prahu.

Nećemo odustati od naših zahteva jer su to zahtevi za spas poljoprivrede u Srbiji. Poljoprivredi je neophodna hitna pomoć, ako država želi da je sačuva, rekao je Kleut.

On je istakao da se zbog krize u Ukrajini mogu očekivati ozbiljni poremećaji na tržištu pšenice, kukuruza, soje, suncokreta i drugih poljoprivrednih proizvoda i da je veoma važno da se u Srbiji obezbede što veći prinosi.

U suprotnom, mislim da ćemo imati veliku štetu, ako država ne uloži u svoju poljoprivredu. Na tržištu već vidimo skok cena pšenice i zbog toga treba hitno pomoći proizvođačima da bi ostvarili što veće prinose i obezbedli prehrambenu stabilnost zemlje, rekao je Kleut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari