Poljoprivrednici prete protestima 5. aprila 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije danas je saopštila da će izaći u proteste 5. aprila i blokirati puteve u više gradova ukoliko „Ministarstvo poljoprivrede u najkraćem roku ne odgovori na potrebe poljoprivrednika i time spreči dalju propast srpskog seljaka“.

Na sastanku UO ovog udruženja zaključeno je da je prošla poljoprivredna godina bila jedna od lošijih što se tiče prinosa za poljoprivredne proizvođače ratarskih kultura.

„Dolazi prolećna setva, a mi nemamo sredstava za finansiranje iste. Opterećeni smo dugovanjima, kreditima, a svoje poljoprivredne proizvode koje smo ostavili na čuvanju nismo u mogućnosti da prodamo, jer nema interesovanja na tržištu.

Smatramo da Ministarstvo poljoprivrede treba više pažnje da obrati na poljoprivredna gazdinstva kojima je osnovna delatnost poljoprivreda i ostvari partnerski odnos sa poljoprivrednicima na terenu, čime će steći mnogo bolji uvid u poslovanje i probleme sa kojima se suočava poljoprivreda u Srbiji“, navode oni u saopštenju dodajući da je među članovima NAP Srbije i poljoprivrednicima prisutno veliko nezadovoljstvo „koje smo spremni da iskažemo na protestima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari