Pomoć od 300.000 dinara za prvo dete korisna, ali nedovoljna

Povodom najave predsednika Srbije o velikom povećanju beneficija za nove roditelje

Ostavite komentar


  1. Ova mera je potrebna samo u opštinama sa negativnim priraštajem. Ali kod nas je uranilovka omiljeni sport, pogotovo pred izbore.
    Uzgred, za prvo dete treba min.10,000 evra, za drugo 20,000, za treće 30,000, za četvrto 5-sobni stan ili kuća, zavisi gde porodica živi. Ako su roditelji fakultetski obrazovani na gore navedeno +50%.
    I samo tada možda će se nešto pomeriti.
    Uz to za sve one koji ubiju ili u saobraćajnoj nesreći ubiju nekog ko je u uzrastu do 35 godina duplo viša kazna jer nisu samo ubili tu osobu nego i njegove buduće potomke. Ali kao što rekoh, „uranilovko eve me“.

  2. bilo je najavljeno i izmene procedure za VTO
    ima parova koje hoce da imaju dece a ne mogu prirodnim putem
    i tu bi moglo dosta da se pomogne

  3. uprostite proceduru za VTO i pomerite prag godina ,
    to ce doneti konkretne rezultate. Pomoc je dobro dosla ali nije presudna,
    pogotovo za prvo dete

  4. Trecem detetu ukinuli decji dodatak zato sto se na suprugu vode nekakve livade po nasledstvu u 5-oj klasi zemlje koje niko ne obradjuje. Za svo troje dece nista nisam dobio od drzave( nisam ni trazio osim za trece decji dodatak). Ovde nema planske i dugorocne socijalne strategije nego sve zavisi od ovog „mucenika“ kad ce sta da mu padne na pamet! Idu i izbori.

  5. Aa roditelji koji su pre prvog dobili decu ostaju sa sićom od 100.000 koji su prvi dan potrošili, žena ne produžen ugovor, a muž sa minimalcem koji nije ni zakonski minimum!!!

  6. Svako treba da izdrzava svoje dete id plate koja treba da bude dovoljna za osnovne potrebe jedne porodice. Treba ljudima omoguciti da nadju zaposlenje i povecati plate, sa ovim cenama da prosecna bude 100 000 dinara, pa ce biti i dece. Ne treba od naroda praviti prosjaka kome se placa da vlasti radja podanike

  7. Mnogi od nas nisu motivisani ovakvim vestima da se usude da prave drugo dete. Dajte se malo uozbiljite i povećajte i za zaposlene i nezaposlene trudničko, porodiljsko i roditeljski.

  8. Sacuvati porodice, da ucesce za stan dobiju svi kojima deca nisu napunila 18 godina zivota i nemaju reseno stambeno pitanje.

  9. Dali dete rodjeno u Nemackoj ima pravo na taj novac, jer roditelji nemaju Nemacko drzavljanstvo, tamo su na privremenom radu

  10. Postovanje…kako mogu proveriti da li je bila pomoc za prvo dete i kad obicno budu uplate…?Hvala

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.