"Ponuda je učinila svoje": Cena najtraženijeg vaskršnjeg proizvoda u Vranju opala, ali samo privremeno 1Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic

Nakon vaskršnjih praznika jedini prehrambeni proizvod koji je u maloprodajnim objektima u Vranju su sveža jaja čija je cena manja i za deset dinara po komadu, ili čak trideset procenata. „Kad se potroše zalihe, eto novih većih cena“, poručuju trgovci.

Danas u većini maloprodajnih objekata i hipermarketa u Vranju, centralnoj opštini juga Srbije, vlada velika ponuda svežeg povrća i voća, mesa i mesnih prerađevina.

Zelene pijace su danas bile bez kupaca, ali su zato privatne prodavnice voća i povrća mogle da zadovolje sve apetite Vranjanaca kojima očigledno nakon vaskršnjih praznika treba u ishrani više voća i povrća.

Najtraženiji vaskršnji proizvod – jaja beleže pojeftinjenje od oko 30 procenata. Tako su se danas bela jaja u Vranju mogla kupiti u prodavnicama, jer njih na zelenim pijacama nema po ceni od 21, 99, dok su uoči Vaskrsa imala cenu i od 30 dinara po komadu. I cena običnih jaja pala je za između 25 i trideset procenata i danas se prodavala po ceni od  23,99 dinara. Prethodno je cena zbog veće potrošnje klasičnih konzumnih jaja u zavisnosti od kategorije uoči praznika premašivala 30 dinara.

„Ponuda je učinila svoje. Nove cene možete očekivati već pred Prvi maj. To nam najavljuju i dobavljači, obzirom na novi talas poskupljenja hrane za nosilje“, potvrdio je novinaru Danasa jedan od trgovaca u Vranju.

A kad je novinar Danasa pitao Vranjance koja će cena jaja biti za majske praznike, većina njih je odgovarala da „o tome ne razmišlja, jer im je i ovih kuvanih poslednjih dana previše“.

Na jugu Srbije u skladu sa dolaskom sezonskog povrća na trpezu, jaja, uz mladi luk, paprike i paradajz predstavljaju „prolećnu rapsodiju“ koja će očigledno za vrlo kratko vreme biti ponovo skupa, ili bar skuplja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari