Popović: Izgradnja industrijskog parka 1Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Vladine Radne grupe za izgradnju Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu Nenad Popović sastao se danas sa kineskim ambasadorom Li Mančangom i predstavnicima kineske državne kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Prema protokolu koji su u maju 2017. godine potpisali Vlada Republike Srbije i kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), planirano je da srpska i kineska strana zajedno učestvuju u pripremi i realizaciji projekta izgradnje Industrijskog parka kod Pupinovog mosta u Beogradu.

Studija izvodljivosti za izgradnju Parka prognozira da će realizacija ovog projekta dovesti do privlačenja preko hiljadu visokotehnoloških i inovativnih kompanija u ovaj Park, kao i da će doprineti otvaranju nekoliko desetina hiljada direktnih i indirektinih radnih mesta u Srbiji, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra Popovića.

Prema Studiji izvodljivosti, planirano je da se Srpsko- kineski industrijski park prostire na površini od 318 hektara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skatom o daljem unapređenju regionalne saradnje i dosadašnjim aktivnostima Srbije na tom planu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je istakla da je zadovoljna napretkom Berlinskog procesa i dodala da je, zahvaljujući tom napretku, nedavno uspešno rešen trgovinski problem sa Hrvatskom na regionalnom nivou.

Ona je dodala da je Srbija dobila regionalnu podršku da Beograd bude sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, što je ocenila kao još jedan dobar pokazatelj razvoja saradnje i doprinos regionalnoj stabilnosti.

Skat je, kako se navodi, naglasio da je zadovoljan načinom na koji se Srbija brine o izbeglicama, naročito odnosom prema deci migranata koja su od ove godine uključena u predškolsko obrazovanje u Srbiji.

On je istakao da Sjedinjene Američke Države nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu u saradnji sa srpskim vlastima i na nacionalnom i na lokalnom nivou. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari