Popović o Vučićevoj najavi smanjenja cena pojedinih namirnica: Živimo u predizbornoj kampanji, ko se raduje - nek požuri sa tim 1Danica Popović Foto: N1

Ako je bilo ikakvih sumnji u to da je u Srbiji počela još jedna predizborna kampanja, posle najnovijeg obraćanja predsednika Aleksandra Vučića ih je u potpunosti otklonilo, izjavila je za list „Nova“ profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović, govoreći o smanjenju cene parizera i finansijske pomoći penzionerima.

Problem je u tome što će sva obećanja i podstreci glasačima vladajuće stranke biti naplaćena iz džepa samih građana, rekla je ona i dodala: „Ko se raduje, nek požuri sa tim“.

Živimo u predizbornoj kampanji od kako je on došao na vlast. To je ta radikalska logika permanentnih izbora. Viču i deru se po televizijama, onda vide kakvi su rezultati, pa ako nisu zadovoljavajući, idemo opet na izbore, predočila je Popović.

To što on na konferenciji vadi parizer, kafu, deterdžent, dodala je Popović, to je nešto što su ga savetovali da uradi, a na stranu što predsednik izgleda kao neka kasirka i sve izgleda presmešno.

Popvić upozorava da se takve stvari uvek plate novim zaduženjima, koje na kraju plate građani.

Vi ne možete drugačije to da pokrijete, jer ako imate rast od jedan odsto, a hoćete da povećate troškove na skoro 10 odsto, vi prosto morate da se zadužite, zaključila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari