Popović: Odluka o 300.000 dinara za prvorođenu decu nije održiva, mere uvedene samo zbog izbora 1foto FoNet Zoran Mrđa

Profesorka Ekonomskog fakultata u Beogradu Danica Popović izjavila je da odluka država da uplaćuje 300.000 dinara za prvorođenu decu nije održiva i da su mere finansijske podrške uvedene samo zbog izbora, preneo je danas portal Nova.rs.

Ona je za taj portal rekla da Srbija nema novca i ocenila da će ta mera biti povučena posle izbora.

Ovakva mera ne može do kraja da bude održiva, jer nema dovoljno novca. Mi se zovemo Srbija, a ne zovemo se Švajcarska. Mi para nemamo“, rekla je Danica Popović.

Na podsećanje da je Vučić u julu ove godine obećavao da će država usvojiti nove demografske mere, najavljujući da će parovi koji se odluče za prvo dete dobiti 5.000 evra od države, Danica Popović je ocenila da je razlika u novcu nestala u onom trenutku kad su predstavnici vlasti shvatili koliko para zapravo imaju.

„Oni žele da pobede na izborima i verovatno će isplatiti jedan deo tih obećanih para za prvorođenu decu, a jedan deo neće sigurno – onima koji se ne budu bunili. Cela ideja je da dobiju izbore na svaki mogući način. Ovaj način i nije toliko loš i nekim ljudima će stvarno pomoći“, kazala je Danica Popović.

Nove demografske mere države, koje, između ostalog podrazumevaju i više novca za prvo dete, trebalo bi da stupe na snagu 1. januara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.