Popović (SSP): Vlada bez zakonskog osnova dozvoljavaju da se proširi Beograd na vodi 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Narodna poslanica i predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović saopštila je danas povodom Odluke o promeni Prostornog plana kojim se „Beograd na vodi“ širi na Novi Beograd, Čukaricu i Stari grad i dobija nove parcele na Savskom Vencu, da naprednjaci i Vlada Srbije bez zakonskog osnova dozvoljavaju da se proširi Beograd na vodi.

Ona je istakla da „naprednjaci nemaju više vremena za gubljenje, pa Vlada u tehničkom mandatu, bez zakonskog osnova, dozvoljava da se proširi „Beograd na vodi“, za njihove omiljene arapske investitore”.

„Isti ljudi koji su ukrali izbore poklanjaju zemlju za koju su ginuli naši preci. Danas merkaju svaki slobodan prostor da bi ga dali sebi bliskim investitorima koji betoniraju naš grad, ruše kuće, ukidaju zelene površine samo da bi zaradili na preskupim kvadratima koje prodaju privilegovanim stanovnicima Beograda na vodi“, istakla je Popović.

Ona je naglasila i da „nema zaustavljanja bezvlašća, haosa i korupcije bez promene režima koji krade izbore kako bi nastavio da se bogati i bahati.

„Do te promene će doći na fer i poštenim izborima koji će se organizovati kada se primene preporuke ODIHR-a i zahteva celokupne opozicije i nevladinog sektora“, zaključila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari