Poreska uprava poziva Novosađane da izmire svoje obaveze 1Foto: Pixabay/Ionut84

Gradska poreska uprava u prethodne dve nedelje uputila je opomene poreskim obveznicima koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na imovinu.

Povodom slanja novog broja opomena, članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije Grada Novog Sada Adrijana Mesarović pozvala je poreske obveznike da svoje dospele, a neizmirene obaveze na računu poreza na imovinu za fizička lica, izmire i time izbegnu dalji obračun i naplatu zakonom propisane kamate.

– Poreski obveznici koji nisu na vreme uspeli da servisiraju svoje obaveze mogu da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču pravo na otplaćivanje utvrđenog duga na rate, uz otpis kamate u visini od 50 odsto, a sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji – navodi se u pozivu Adrijane Mesarović.

Ona je skrenula pažnju da samo redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih opomena, zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika“ na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info-pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, putem elektronske pošte na mejl adresu [email protected] i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari