Najveća hrvatska prehrambena industrija Vindija otvorila je juče u Plandištu novi pogon za proizvodnju mesnih prerađevina u koji je uloženo 2,5 miliona evra a posao će dobiti 150 radnika.


– U novi pogon je ugrađena najmodernija oprema u Evropi koja će omogućiti izvoz u zemlje CEFTE, EU i Rusku Federaciju. Nadam se da ćemo postaviti visoke standade koje će slediti i druge kompanije u Srbiji – rekao je na otvaranju Željko Lazić direktor Vindija Lajkovac i podsetio da je ta kompanija u Srbiju došla 2009. a da je do danas investirala ukupno 34 miliona evra, uglavnom u prehrambvenu industriju i distributivne centre.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić naglasio je da je pokrajina izdvojila 19 miliona dinara kao podršku za otvaranje novih radnih mesta. Dodao je da će poslovanje Vindije poboljšati privredni ambijent opštine koja je jedna od tri najnerazvijenije u Banatu.

– Vindija u hrvatskoj predstavlja po prihodima najznačajniju kompaniju u prehrambenoj industriji i dobar je primer kako se mogu napraviti dobri poslovni rezultati u teškim uslovima. Značajno je što su i lokalna zadnica i država stvorile okvire u kojima se pronalazi mogućnost za dobro poslovanje i ta sinergija će doneti dobrobit obema stranama, jer Vindija donosi ne samo nova radna mesta već i nove tehnologije i najviše standarde – izjavila je Zvijezdana Blažić savetnica hrvatskog ministra poljoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari