Preduzeće za preradu kože Partizan iz Kragujevca ne radi već šest i po godina, a isto toliko vremena i 148 zaposlenih u njemu ne prima plate. Oporavku firme nije doprineo ni novi vlasnik, konzorcijum na čijem čelu je bio Slavko Rakić i koji je decembra 2004. godine izdvojio 70 hiljada evra za to preduzeće.

Preduzeće za preradu kože Partizan iz Kragujevca ne radi već šest i po godina, a isto toliko vremena i 148 zaposlenih u njemu ne prima plate. Oporavku firme nije doprineo ni novi vlasnik, konzorcijum na čijem čelu je bio Slavko Rakić i koji je decembra 2004. godine izdvojio 70 hiljada evra za to preduzeće. Naprotiv, nove gazde, ističu u sindikalnoj organizaciji Partizana, već dve i po godine izbegavaju ispunjavanje ugovornih obaveza a jedna od posledica je više od tri godine nepovezanog staža za zaposlene. Neki od njih ispunjavaju zakonske uslove za penziju, ali zbog neuplaćenih doprinosa, to pravo ne mogu da ostvare.
– Gazda Slavko Rakić je poslednji put došao u preduzeće u novembru prošle godine, kada je obećao da će početi da ispunjava ugovorne obaveze. Od tada se, medjutim, više nije pojavio u firmi, ali mu Agencija za privatizaciju, uredno svaka dva meseca produžava rok za ispunjavanje ugovornih obaveza. Poslednji rok te vrste ističe mu početkom aprila – kaže Mitar Vukelić, predsednik sindikata u Partizanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari