Đorđević: Pošta ne naplaćuje veće provizije za korišćenje POS terminala 1foto FoNet/Pošta Srbije/ Igor Đukanović

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević negirao je danas navode u pojedinim medijima da se građanima koji koriste karitice na pos terminalima u poštama naplaćuje veća provizija nego u nekim drugim finansijskim institucijama.

Provizije koje Pošta Srbije naplaćuje su najmanje u poređenju sa svim drugim bankama i mi poslujemo kao finansijska institucija preko Poštanske štedionice“, rekao je Đorđević novinarima.

Direktorka funkcije usluga u Pošti Srbije Bojana Nikolić podsetila je da to javno preduzeće ima usluge POS terminala od 2012. godine, kao i da je omogućilo korisnicima da i sa karticama drugih banaka koriste POS terminale u poštanskim filijalama, ali da ne pruža usluge plaćanja računa preko kartica, već se ta transakcija tretira kao podizanje gotovine.

„Svaka od banaka, koja nije Poštanska štedionica, zaračunava neku proviziju. To je provizija koju naplaćuje banka u skladu sa svojim tarifnikom i apsolutno je netačna informacija da Pošta Srbije na tome zarađuje“, istakla je ona.

Navela je da su POS terminali instalirani na šalterima pošta u saradnji sa Poštanskom štedionicom, kao i da su svi korisnici preko obaveštenja koje se nalazi u svim poštama i na sajtu pošte informisani o toj usluzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari