Pošta s besplatnim internetom stigla u selo Žitorađe 1

Meštani sela Žitorađe nadomak Vladičinog Hana juče su dobili novu poslovnicu otvorenu u akciji „52 pošte za 52 nedelje“, a na korišćenje im je objekat predao Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća Pošta Srbije.

– Pošta pokazuje istinsku brigu za dobrobit lokalne zajednice i doprinosi da srpska sela budu lepša i bolja mesta za život. Ovu poštu otvaramo da biste mogli u svom mestu da uplatite račun, podignete penziju, pošaljete pismo ili robu. U isto vreme, ova kuća je simbol države Srbije, pa kad imate neki problem ili muku, ljudi koji rade u pošti izaći će vam u susret i uvek biti na usluzi. I to je nešto u vremenu kada se sve zbraja, računa i plaća. Ali, neće se plaćati internet kutak koji vam darujemo, jer hoćemo da i na taj način opismenimo srpska sela i da im približimo informacione tehnologije – rekao je Krkobabić i naglasio da je rezultat Pošte Srbije u prvih šest meseci veći od 1,5 milijardi dinara.

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, istakao je da novootvorena pošta predstavlja najbolje svedočanstvo razvoja, napretka, vere i nade u bolji život, i istakao da je lokalna samouprava u poslednjih nekoliko godina mnogo uložila u Mesnu zajednicu „Žitorađe“, a najviše u vodovodnu i putnu infrastrukturu.

Nova poslovnica će opsluživati više od 2.700 stanovnika naselja Žitorađe, Zagužanje, Gornja Koznica i Donja Koznica. To će meštanima ovog dela Pčinjskog okruga značiti puno, jer više neće morati da putuju u Vladičin Han do najbliže pošte, jer sada su im sve poštanske i platne usluge nadohvat ruke. Kako je locirana pored regionalnog puta Vladičin Han – Surdulica, u pravcu ka Vlasini i bugarskoj granici, pošta u Žitorađu je dobra vest i za brojne putnike. U realizaciji akcije Pošte Srbije lokalne samouprave uzele su puno učešće, pa je i ovoga puta opština Vladičin Han obezbedila prostor, a zaposleni Pošte Srbije priveli su ga nameni, opremili i informatički povezali u jedinstvenu poštansko-tehnološku aplikaciju Post-tis.

Upola cene

Oko pedesetak preduzetnika ovog kraja mogu da računaju na brojne prednosti u plasmanu robe i olakšice u poslovnom povezivanju, a prve ugovore u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“ potpisala su preduzeća „Novotehnika“ i „Mladenović“, kojima će to omogućiti brzu pošta upola cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari