Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine Postevrope 2024. 1Foto: FoNet/ Pošta Srbije

Pošta Srbije izglasana je u Bratislavi za domaćina jubilarne 40. Generalne skupštine Postevrope – Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope, iz 53 evropske države, saopšteno je danas.

Ta manifestacija održaće se u Beogradu 2. novembra 2024. godine, a okupiće veliki broj delegata iz cele Evrope, što će biti idealna prilika za razmenu ideja i iskustava u poštanskom sektoru, navela je Pošta Srbije u saopštenju.

Postevropa raspolaže mrežom od preko 175.000 prodajnih punktova i više od dva miliona zaposlenih i na dnevnom nivou povezuje preko 800 miliona ljudi.

Glavni cilj Postevrope je podrška razvoju poštanske industrije kroz implementaciju strateških projekata od značaja za javne operatore u Evropi.

Ova organizacija, takođe, radi na podsticanju međusobne saradnje između članica i razvoju inovativnih rešenja u poštanskom sektoru.

„Izbor Pošte Srbije za domaćina ovog važnog događaja priznanje je njenog statusa, kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru i prilika za našu zemlju da se predstavi u najboljem svetlu i učestvuje u razvoju i unapređenju poštanskih usluga u Evropi“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari