Nadzorni odbor Pošte Srbije jednoglasno je usvojio godišnji izveštaj o poslovanju tog preduzeća, kao i izveštaj nezavisnog revizora, i imenovao Izvršni odbor Javnog preduzeća Pošta Srbije, čime su ispoštovane zakonske i statutarne odredbe.


Pošta Srbije je u prošloj godini ostvarila neto dobitak od 25,1 miliona evra, što je za 2,3 puta više nego 2012. godine. Poslovni dobitak ostvaren je u iznosu od 1,8 milijardi dinara odnosno 16,3 miliona evra, što je 1,8 puta više u odnosu na prethodnu godinu.

Posebno ohrabruje što su, uprkos poslovanju na otvorenom tržištu u konkurenciji bezmalo 50 evropskih kompanija i značajnih domaćih firmi, poslovni prihodi iznosili 22,8 milijardi dinara, od čega je više od polovine obezbedio komercijalni servis nadmašivši plan za 5,9 posto i prethodnu godinu za devet odsto.

– Ovaj rezultat dostojan pažnje pre svega je zasluga 15.000 radnika. Zaposlenima zahvaljujem na posvećenosti i radnom doprinosu, a upravi na kooperativnoj saradnji i podsticaju – rekao je Milan Krkobabić, direktor Pošte Srbije i istakao da se u Pošti gazdovalo maksimalno racionalno i odgovorno. To je ilustrovao i pojedinostima da za 17 meseci, koliko je na čelu Pošte, nikada nije naplatio dnevnicu za službeni put, nije potrošio ni osminu svote predviđene za sponzorstva i donacije, kao i da članovi poslovodstva ne poseduju službene kartice za plaćanje ručkova i drugih troškova.

Milan Krkobabić je obećao veća ulaganja u rast i razvoj sistema, u nove tehnologije, proizvode i usluge, izrazivši očekivanje da će se u 2014. godini nastaviti sa poslovnim uspesima Pošte Srbije. – U januaru smo ostvarili neto dobit od blizu tri miliona evra što najavljuje da će godina biti dobra – kazao je Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari