Poštar Stefan Mitrović demantuje navode Vlade: Obustava se ne prekida jer nas ne predstavljaju sindikati 1foto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Poštar Stefan Mitrović, jedan od radnika ovog javnog preduzeća koji je obustavio rad, za portal N1 kaže da su na sastanku sa premijerkom bili „takozvani reprezentativni sindikati – sindikat PTT i „Radnik“, kao i nekoliko predstavnika sindikata Nezavisnost“.

„Obustava se ne prekida jer nas ne predstavljaju sindikati, pogotovo ne oni koji se nikada nisu ni vodili pravima za boljitak radnika, već ličnim interesima“, kaže poštar Stefan Mitrović za N1.

On ističe da su od šest sindikata sastanku prisustvovala tri, dok su tri sindikata – Sloga, Solidarnost i Samostalni sindikat poštanskih radnika odbili sastanak.

„Ovo je samoorganizovana obustava rada od strane zaposlenik, ne predstavlja nas nikakav sindikat, ne želimo da se razgovara sa pojedincima iza zatvorenih vrata. Radnici koji imaju negativna iskustva sa ovakvim pregovorima iz 2019. godine, ne žele da se neko kompromituje, niti zastraši“, objašnjava Mitrović.

Ovo je, kaže, radnička borba.

„Ne dozvoljavamo da se sindikalno boji zbog Zakona o štrajku koji je poguban za radnike jer daje odrešene ruke poslovodstvu“, ističe Mitrović.

On ove pregovore naziva igrom gluvih telefona, koja se „opet igra“.

„Ovo što nude je daleko od onoga što je traženo“, istakao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari