Potpisan sporazum između Srbije i UAE o saradnji u vezi sa sprečavanjem pranja novca 1Emirati najpoželjnije mesto za život: Dubai

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije i Finansijsko-obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve institucije, saopštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali je tokom sastanka dve delegacije, rekao da će sporazum omogućiti institucijama, ne samo da bolje sarađuju, već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju.

„Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nikada nisu bili bolji, a prostora za dalji razvoj ima i dalje“, rekao je Mali.

Govoreći o dosadašnjoj saradnji Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, naveo je primere izgradnje kompleksa „Beograd na vodi“, stratešku saradnju u kompaniji „Er Srbija“, saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske i energetskom sektoru.

Ministar finansija je rekao i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava kroz edukativne obuke.

Generalni direktor Kancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je da posete delegacije UAE Srbiji kojih je bilo već nekoliko u prethodnim mesecima, potvrđuju prijateljstvo dve zemlje.

„Potpuno smo posvećeni širenju saradnje naših institucija. Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u pomenutim sektorima“, rekao je Al Zaabi.

Sporazum su potpisali direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari