"Potpuno nejasno zašto se to desilo": Dejan Gavrilović (Efektiva) o velikim poskupljenjima telekomunikacionih usluga, kablovske i interneta 1Foto: Pixabay

Na sva moguća poskupljenja poslednjih godinu nadovezuju se i povećanja cena telekomunikacionih usluga.

Paketi koji objedinjuju kablovsku televiziju, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju poskupeli su u poslednjih godinu dana i do 1.200 dinara u zavisnosti od paketa.

Kako je objavilo udruženje potrošača Efektiva za prethodnih 12 meseci Telekom Srbija je podigao cenu svojih paketa od 450 do 1.200 dinara mesečno, u slučaju Boks paketa. Najnovije poskupljenje Telekom je 21. marta objavio novu ponudu.

Jetel, bivši Telenor, objavio je nove cene u aprilu i one su za od 500 do 1.000 dinara mesečno veće nego godinu dana ranije u zavisnosti od paketa usluga koji obuhvata.

Po pravilu najveća poskupljenja su kod paketa koji obuhvataju najviše usluga.

Telekomunikacioni operateri i dalje nude promotivne ponude za nove korisnike koji potpišu dvogodišnju obavezu, gde je u prvih 12 meseci cena jedan dinar mesečno, a u drugoj godini neki znatno veći iznos. Operateri su podigli cene i za drugu ugovornu godinu i za one kojima je istekao ugovor.

Pre njih, od 1. februara je SBB poskupeo usluge za 150 dinara.

Dejan Gavrilović iz udruženja Efektiva ističe da im nije jasno zbog čega su poskupele telekomunikacione usluge.

“Potpuno je nejasno zašto se to desilo. Mi smo u našoj objavi na društvenim mrežama sarkastično napisali da je zbog rata u Ukrajini, ali istina je ne vidimo neko ekonomsko opravdanje u tome”, napominje Gavrilović

On ističe i da ne deluje da su potrošači sa novim cenama dobili i bolju uslugu.

“Nisam siguran da su građani dobili povećanje kvaliteta i obima usluge srazmerno povećanju cene.

Inače, sve cene telekomunikacionih operatora su prilično precenjene u odnosu na standard građana Srbije. A i ovako velika povećanja cena nisu baš u skladu sa momentom u kom se društvo nalazi i situaciji kada poskupljuju hrana i energija”, navodi on.

*Danas je deo Junajted grupe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari