Povezivanje šest sela modernijim putem 1Foto: Sajt grada Šapca

Meštani Miloševca, Desića, Metkovića i Grušića ubuduće će lakše jedni do drugih, ali i do Varne i regionalnog puta jer je u toku rekonstrukcija najkritičnije deonice puta na ovom potezu.

Asfaltira se pet kilometara oštećenog kolovoza koji je urađen davne 1978. godine. Radovi se finansiraju iz budžeta grada a njihova vrednost je 35 miliona dinara. Za gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića radovi su pokazatelj da selo nije zaboravljeno.

– Ovo je bio jedan od najfrekventnijih puteva u jako lošem stanju. Rekonstrukcijom pokazujemo da nismo zaboravili naše selo i da podjednako ulažemo kako u grad tako i u selo. U ovom investicionom ciklusu smo do sada smo investirali 10 miliona evra u različite projekte. Ovo je naš način da se izborimo i uradimo prave stvari zajedno sa našim sugrađanima, poručio je gradonačelnik Zelenović

– Oni projekti koji su nama posebno dragi su projekti koji omogućavaju ljudima da žive u jednakim uslovima bilo da su udaljeni 40 kilometara od Šapca ili su u centru grada. Dok se čitava Srbija bavi mržnjom i besom i zabludama koje kreira Vučić u saradnji sa Vacićem i drugim pajacima, mi se bavimo ozbiljnim stvarima. Ovo je naš način da se izborimo sa ludilom koje nam je nametnuto – da radimo prave stvari i zajedno sa našim sugrađanima, uz njihovu podršku i učešće i da razvijamo svoj grad, rekao je još gradonačelnik Zelenović.

Zbog raznoraznih razloga Pocerina je posle Drugog svetskog rata bila zanemarena kako od republičkih, tako i od lokalnih vlasti. Na ovom području nema nijednog proizvodnog pogona ni fabrike, a posebno su u lošem stanju putevi. Do pre 15 godina čak je postojala tabla u selu Bojiću da je zabranjen pristup strancima.

Čak ni regionalni put Šabac – Krupanj preko Tekeriša nije održavan, prepun je rupa i svake godine se iznova krpi.

Gradska uprava pre nekoliko godina započela je ambiciozni projekat subvencioniranja dubinskih bunara jer je Pocerina bezvodna. Uloženo je oko milion evra, a oko 600 domaćinstava dobilo je vodu, često i sa više od stotine metara dubine. Tako se sistemima vodom snabdeva oko hiljadu hektara pod jagodama.

Kada se primene sve mere sa hektara pod jagodama, može se zaraditi i deset hiljada evra, što je potpuno izmenilo sliku Pocerine. U školstvo je uloženo oko 300 miliona dinara, tako da su sve škole opremljene kao i one u gradu.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari