Poziv preduzećima da se prijave na konkurs: Za inovacije 3,2 miliona evra 1Foto: pixabay/ StartupStockPhotos

Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi poziv za dodelu nepovratnih sredstava inovativnim preduzećima u periodu od 15. septembra do 15. novembra, u ukupnoj vrednosti od 3,2 miliona evra kroz programe Fonda, piše Nova ekonomija.

Program finansiraju Republika Srbija i Evropska Srbija kroz IPA projekat Povećanje kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća.

Programi su namenjeni za razvoj novih proizvoda, usluga ili tehnologija koji imaju snažan inovativni potencijal za kojima postoji potreba na tržištu.

U zavisnosti od programa, Fond dodeljuje od 80.000 do 300.000 evra po pojedinačnom projektu, a preduzeća su za implementaciju projekta u obavezi da obezbede i deo sredstava iz drugih privatnih izvora.

Projektne prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije i svih industrijskih sektora podnose se posredstvom portala, a neophodna dokumenatcija za prijavu i detaljne informacije o javnom pozivu nalazi se na internet prezentaciji Fonda.

Na taj način, Fond zajedno sa preduzećima učestvuje u istraživanjima i razvoju inovativnih rešenja, koja imaju pozitivan uticaj na domaću privredu, saopštio je Fond za inovacionu delatnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.