Poziv privrednicima za učešće u projektu podrške građanima pri kupovini bicikla 1Foto: Beta/Jadranka Ilić (Arhiva)

Udruženje Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.Log“ iz Beograda uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Grada Beograda objavilo je javni poziv privrednim subjektima za učešće u realizaciji projekta za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala – Kupi bajs.

Poziv je objavljen na sajtu Udruženja www.urbanlog.rs, kao i na sajtu Grada Beograda u delu „Gradski oglasi i konkursi“.

Pravo učešća u realizaciji projekta imaju svi privredni subjekti koji mogu obavljati prodaju u okviru svoje delatnosti, koji imaju maloprodajne objekte na teritoriji grada Beograda i u svom asortimanu bicikle koji se pokreću pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona, navodi se u saopštenju.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Beograda za 2022. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama Grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Pojedinačan iznos subvencije za kupovinu bicikla iznosi 5.000 dinara, i izdvojena su sredstva za 1.400 građana.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Zainteresovani privredni subjekti mogu se prijaviti na Javni poziv od 29.07.2022. godine, od 8 časova, do dana 07.08.2022. godine, do ponoći, odnosno rok za prijavu je 10 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Podnošenje prijava vrši se dostavljanjem popunjene prijave na e-mail adresu kupibajs@urbanlog.rs koja je dostupna na sajtu Udruženja „Urban.log“ na internet adresi www.urbanlog.rs u navedenom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari