Zrenjanin daje po 10.000 dinara subvencije građanima za kupovinu bicikla kao ekološkog vozila 1Foto: zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin danas je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji tog grada, a za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 1,5  miliona dinara.

Na osnovu konkursa, građani će moći da dobiju po 10.000 dinara subvencije za kupovinu bicikla.

Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

„Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem Konkursa za izbor privrednih subjekata sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina“, navode na sajtu Grada Zrenjanina.

Rok za prijavu je 15 dana od dana raspisivanja Konkursa, odnosno do utroška sredstava, a najkasnije do 1. decembra ove godine. Pravo učešća na Konkursu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.

Tekst konkursa i detaljnije informacije dostupne su na zvaničnom sajtu grada Zrenjanina u delu oglasi i konkursi.

„Inače, prvi konkurs raspisan je 2020. godine i tada izdvajano po 5.000 dinara, a zbog velike zainteresovanosti 2022. godine izdvajano je 10.000 dinara subvencije po svakom biciklu, kao što je to slučaj bio i prošle godine, ali je povećan broj korisnika. Naime, bicikle je uz subvencije Grada prošle godine nabavilo sto građana“, navode iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari