Sremska Mitrovica: Raspisan javni poziv za učešće u programu energetske efikasnosti 1Foto: J. B. K.

Grad Sremska Mitrovica, već treću godinu zaredom, raspisuje javni poziv za privredne subjekte za učešće u programu energetske efikasnosti.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada.

„Lokalna samouprava je ove godine obezbedila 12,5 miliona dinara za ovaj projekat. Pravo da se prijave imaju privredna društva, ne samo sa teritorije Grada već sa teritorije cele Republike koja se bave merama predviđenim javnim pozivom. Javni poziv će trajati više nego obično, umesto uobičajenih 15 dana, biće otvoren sve vreme, tako da se privredni subjekti mogu prijavljivati u bilo kom trenutku, a najduže do 30. novembra 2027. godine ili do utroška sredstava. Nakon izbora privrednih subjekata koji će učestvovati u realizaciji ovih mera komisija će raspisati javni poziv za građane koji će se prijavljivati za jednu od mera kako bi sanirali svoje porodične kuće i stanove”, rekao je Miloš Mišković, predsednik Gradske komisije za sprovođenje mera energetske sanacije.

Ovaj javni poziv objavljen je na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari