Poznate pobednice konkursa za podršku ženskom preduzetništvu 1Foto: Promo/Mozzart

Kompanija Mozzart, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost odabrala je sedam projekata kojima će dodeliti bespovratna sredstva za razvoj biznisa u ukupnom iznosu od 50.000 evra.

Na konkurs za podršku nezaposlenim ženama koji je raspisan ovog leta stiglo je više od 100 veoma zanimljivih predloga, a pobednice su: Jadranka Dimitrijević (Klek), Jelena Mlađenović (Ub), Ivana Cvetković (Niš), Lana Kurteš (Novi Sad), Dragana Simić (Ćićevac), Miljana Mišić (Vranje) i Nataša Janković (Šabac).

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, a cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama.

Tako će Jadranka Dimitrijević dobiti priliku da razvije svoj biznis sa uzgojem, obradom, sušenjem i prodajom žalfije u Kleku kod Zrenjanina.

Jelena Mlađenović će otvoriti pekaru na Ubu, Ivana Cvetković pokreće proizvodnju kraft piva u Nišu, Lana Kurteš pravi sveće i aromatična ulja od organskih proizvoda u Novom Sadu.

Dragana Simić iz Ćićevca se prijavila sa projektom izrade narodnih nošnji, a Miljana Mišić sa održavanjem higijene u poslovnim i stambenim objektima u Vranju, uz reciklažu plastične ambalaže.

Nataša Janković želi da proizvodi ušivne etikete za tekstilnu industriju u Šapcu, a sve ove žene će osim finansijske, dobiti i medijsku, marketinšku i logističku podršku od kompanije Mozzart.

Svečano proglašenje pobednica biće održano do kraja meseca.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.