Poznati srpski broker: Izbegavajte kredite, novac treba ulagati na berzu

Ostavite komentar


  1. Nesto se on zabrojao,ako mesecno ostavljate sto evra ,posle cetrdeset godina imacete 48000 evra a ne 533000 kao sto on kaze.

  2. 40 godina stednje po 100e mesecno 533.000 evra, a ja mislio da je to 48.000e, eto i ceo zivot da stedimo, ceo radni vek da stedimo i sta cemo da kupimo kada protekne sve to vreme, ni stan na spijunku, mozda jednu garniseru sa vesernicom

  3. Koja je vrednost tih 533,000 evra za 40% godina cak i pri inflaciji od 2-3% godisnje? Grubo govoreci 90% manje nego danas.

  4. Poenta je da se ne ostavlja 100 e mesecno kao stednja, vec se investira, sto znaci da se dobija povrat u proseku od 8-10 posto godisnje (procenat nije garantovan, ali gledano istorijski realan je). Mnogo vise od bilo koje kamate na depozit. Nisam siguran koliki bi tacno bio iznos posle 40 godina, ali je sigurno mnogo veci od 48000 eur, to je prosto sklanjanje para sa strane, bez investiranja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra "preko noći": Kako je cena projekta "EXPO 2027" odjednom prepolovljena? 10

Sa 2,5 na 1,2 miljarde evra „preko noći“: Kako je cena projekta „EXPO 2027“ odjednom prepolovljena?

Projekat "EXPO 2027" od odluke da bude dodeljen našoj zemlji sa sobom vuče određene nepoznanice, a jedna od najvećih jeste koliko će Srbiju ova izložba koštati i šta će ti troškovi obuhvatati. U skladu sa tim "velom tajne" ide i najnovija procena ministra finansija Siniše Malog, prema kojoj je cena ovog projekta smanjena za više od pola prethodno predviđene.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.