Predsednik Privredne komore Kosova: Ne ukidanje mera EU povećava gubitke privrede zbog nedostatka investicija 1Foto: FoNet/Uprava carina

Predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Ljuljzim Rafuna rekao je da ne uklanjanje mera koje je EU uvela Kosovu povećava gubitke zbog nedostatka investicija.

„Pozvali smo vladu Kosova i druge njene podređene organe da ispune uslove koji su od nas traženi u punom partnerstvu i koordinaciji sa međunarodnim prijateljima“, kazao je Rafuna za portal ekonomiaonline.

Kako je naveo, prošle su skoro dve godine, – a „ove mere su imale svoj uticaj u dva pravca, u materijalnom pravcu i u pravcu imidža Kosova“.

Mere Kosovu, prema njegvoim rečima, u pogledu imidža Kosova, „nisu bile dobra poruka za strane investitore da Kosovo, geografski unutar EU, podleže kaznenim merama“.

„I drugi pravac, imali smo priliku da vidimo da vrednost ili iznos projekata koji su morali da se realizuju i koji su ostali suspendovani usled kaznenih mera dostižu više od 300 miliona evra“, rekao je Rafuna.

Prema njegovim rečima, ovaj iznos se povećava svakog meseca, ako mere ne budu ukinute.

„Dolaze i drugi projekti koji su morali da se realizuju i koji zbog ovih mera ne mogu”, izjavio je Rafuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari