Premijerka Brnabić sutra u Kragujevcu na razgovorima o Fijatu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kao što je bilo i najavljeno, premijerka Ana Brnabić boraviće sutra u Kragujevcu povodom razgovora o statusu zaposlenih u Fijatu i ponuđenom socijalnom programu ili opredeljivanju za odlazak na rad u inostranstvo.

Sastanak sa predstavncima zaposlenih i sindikata u Fijatu održaće se u 15 sati u Skupštini grada. Ovu informaciju Danasu je potvrdio Bojan Božović iz Samostalnog sindikata Fijat plastika.

Po njegovim rečima sastanku će, kao i svim dosadašnjim sa premijerkom Brnabić prisustvovati i Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca, a moguće da je na njemu biti i resorna ministarka Kisić Tepavčević mada to nije potvrđeno kragujevačkim sindikalcima.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da je 500 radnika Fijata višak, ali da će se Vlada Srbije boriti da oni dobiju što bolje otpremnine i da im pomogne da pronađu novi posao.

Takođe, tokom vikenda predstavnici radnika i zaposlenih u Fijatu naglasili su da će insistirati da od socijalnog programa u kragujevačkom Fijatu bude izuzeto i zaštićeno šest kategorija radnica i radnika: žene na trudničkom i porodiljskom odsustvu, roditelji dece sa posebnim potrebama, radnice čija su deca mlađa od pet godina, invalidi rada, samohrani roditelji i parovi koji su u programu vantelesne oplodnje, pozivajući se na Zakon o radu Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari