Premijerka Srbije i predstavnici nemačkih privrednika i o saradnji u energetici i digitalizaciji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Pedja Vuckovic

Premijerka Srbije Ana Brnabić i delegacija Odbora nemačke privrede za Istok (German Eastern Business Association) su danas u Beogradu kao značajne oblasti za dalji nastavak saradnje odredili energetiku, obrazovanje i digitalizaciju.

Sagovornici su se saglasili da pored nastavka investicione saradnje u visoko-tehnološkom sektoru, „postoje velike mogućnosti“ za produbljivanje saradnje u energetici i auto-industriji, saopšteno je iz vlade Srbije.

Naveli su i da postoje velike mogućnosti i za produbljivanje saradnje u oblasti nauke i obrazovanja i konstatovali da je dosadašnja sardanja dve države bila veoma uspešna.

Šef nemačke delegacije Tomas Narbeshuber je kazao da je robna razmena dve države prošle godine bila rekordna i da je premašila osam milijardi evra.

Izrazio je nadu da će se i ove godine nastaviti stabilan rast, piše u saopštenju.

Brnabić je istakla da su bilateralni ekonomski odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri, te da je ta država “ vodeći privredni partner Srbije“.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari