Termoelektrane i kopovi Kostolac pokrenule su proceduru kako bi u svoj sastav vratili preduzeća PRIM i Georad, izdvojena 2005. godine u postupku restrukturiranja EPS-a. Procedura je pokrenuta odlukom članova Skupštine TE-KO Kostolac, na osnovu stava resornih ministarstava da je delatnost ova dva preduzeća neraskidivo povezana sa proizvodnjom uglja i električne energije.


– U ovim preduzećima sada se radi analiza trenutnog stanja, u pogledu poslovanja, finansija i broja zaposlenih. Ukoliko se nakon toga utvrdi da postoji ekonomska opravdanost i isplativost, i za nas i za njih, oni će biti vraćeni u sastav našeg privrednog društva – kaže Aleksandar Jovanović, zamenik direktora TE-KO Kostolac.

Pokretanje procedure za vraćanje u sastav EPS-a obradovalo je radnike PRIM-a i Georada, jer su se za to godinama borili. Posle serije protesta, u maju ove godine upozorili su da će blokirati put ka antičkom lokalitetu Viminacijum, kako bi sprečili proslavu 17 vekova od donošenja Milanskog edikta. Međutim, od toga su u poslednjem trenutku odustali, jer im je obećano da će početi pregovori o njihovim zahtevima. Osim PRIM-a i Georada, u procesu restrukturiranja EPS-a, iz sastava TE-TO Kostolac, izdvojena su još tri preduzeća: RIO, „Kostolac usluge“ i „Standard“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari