Prisloni na telefon: Kako da naplatite račun bez POS terminala? 1Foto: Pixabay/Pexels

Trećina građana Srbije uvek koristi karticu prilikom plaćanja, a čak 72 odsto potrošaća ističe da to rade jer im je lakše da plaćaju bezgotovinski. Do sada su mogućnost bezgotovinskog plaćanja nudili samo oni trgovci koji su imali POS terminale. Za to je trebalo nabaviti opremu i naučiti svakog zaposlenog kako da radi na njemu.

Međutim, stvari su se promenile. Uvođenjem nove Visa Tap to Phone tehnologije, sada je moguće da naplatite bezgotovinski sve svoje usluge ili proizvode i to svojim Android telefonom ili tabletom koji ima NFC modul.

Da bi koristili uslugu Visa Tap to Phone treba samo da se registrujete u nekoj od sledećih banaka: Rajfajzen, Banka Inteza, OTP banka ili Unikredit banka. Kada se registrujete dobićete instrukcije da preuzmete aplikaciju koja će vaš uređaj pretvoriti u digitalni terminal za prihvatanje plaćanja.

Kada je aplikacija instalirana na vaš telefon ili tablet, jednostavno ćete u nju uneti iznos potraživanja, kupac će vašem telefonu prineti svoju Visa karticu ili drugi uređaj sa digitalizovanom Visa karticom. Zvučni signal ili vibracija obavestiće vas da je plaćanje izvršeno.

Ukoliko kupac želi potvrdu da je platio određeni proizvod ili uslugu, jednostavno ćete mu poslati sms ili e-mail sa podacima o izvršenoj transakciji.

Kada vaš Android telefon ili tablet postane terminal za placanje, uz Visa Tap to Phone tehnologiju to će vam omogućiti podizanje biznisa na viši nivo, bez ulaganja u dodatnu opremu. Učiniće vam poslovanje jednostavnijim i efikasnijim i pružiti vašim kupcima jedinstveno iskustvo kupovine sigurnog i beskontaktnog plaćanja uz Visa Tap to Phone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari