Privatnici odjavljuju radnike, država prijavljuje

Kako pomiriti rast broja nezaposlenih na evidenciji NSZ sa povećanjem broja radnika u podacima Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja

Ostavite komentar


  1. Kako smo se nadali – mere države nisu tako loše . Sama da sada ne krenu da šibicare . Mere imaju jedan ozbiljan nedostatak. U igostiteljstvu , hotelijerstvu, uslugama je bilo puno ljudu na odredjeno, preko omladinske i na crno. Oni su najugroženija grupa bili i pre korone. Ima ih izmedju 200-500.000 i gube sve prihode za vreme vanrednog stanja.

  2. jednom nogom u grobu, drugom na kori od banane. Ko prezivi pricace. Nazadni kadar koliko god misli da moze da zabasuri i prikaze drugacije situaciju i stvari, ocekuje ih posle zavrsetka Pandemije, otreznjenje i kolaps.

  3. Na žalost,privatnici imaju kao ,,obavezu,, poštovanje ili ne preporuke o ne otpuštanju.Sve ostalo,je na njima,pa to rade u celom svetu,šta je tu sporno,što bi naši privatnici bili bolji ili gori.

    1. Suprotno je ,što je predsednik rekao da će tim privatnicima da da tromesečnu minimalnu platu. Ali….kada? Po sistemu, nelipši magare do zelene trave. Ovo stanje NADAM SE VODI KA BOJKOTU, REVOLUCIJI, USTANKU. !!!!

  4. Minimalac nije 30000 din vec 50000 din i vise , toliko kosta poslodavca , Znaci smisao zivota nas posladavac za naredni period obezbediti plate zaposlenima i placati astronomske dazbine na te plate , i verovatno skupljati korenje , da bi i nase poreodice prezivele

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.