Privredna komora organizuje nastup domaćih privrednika na sajmu u Turskoj 1Foto:PKS logo

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističkom organizacijom Srbije, organizuje nastup domaćih privrednika na 87. Međunarodnom sajmu „Izmir International Fair“, od 7. do 11. septembra u Turskoj.

Na nacionalnom štandu Srbije, ovogodišnje zemlje partnera na Sajmu, predstaviće se turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Beograda, Ecovital šid, Dcp Hemigal leskovac, Milan Blagojević smederevo, Aleva novi kneževac, Bitgear Wireless Design Services zemun – Beograd, Modulor Beograd i Naučno-tehnološki park Beograd, sa šest kompanija u svom sastavu: Futuring, Pirate Art, Urbigo, Easy Tech, Novelic Microsystems, Braintrain.

 „87. Izmir International Fair“, najstariji sajam u Turskoj, smatra se kolevkom turske sajamske industrije i održava se pod pokroviteljstvom turskog Ministarstva ekonomije. Već dugi niz godina ovaj sajam je vodeća turska trgovinska manifestacija, a ovogodišnji „Izmir International Fair“ posvećen je tehnologijama.

Sajam se prostire na 14.772 kvadratnih metara izložbenog prostora, a godišnje ga poseti preko 1.247.748 ljudi iz oko 30 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od četiri stotine izlagača.

Izvoz proizvoda iz Srbije na tursko tržište u prvih šest meseci 2018. godine, dostigao je vrednost od 136,8 miliona evra i beleži porast u odnosu na isti period 2017. godine od 11,1 odsto. Na listi zemalja u koje Srbija izvozi, Turska zauzima 18. mesto sa udelom od 1,7 odsto u ukupnom izvozu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari