Privredna komora Srbije radiće na povezivanju preduzetnica iz Srbije sa poslovnim ženama iz UAE 1Foto: N1

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) više će sarađivati na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa poslovnim ženama Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), potvrđeno je memorandumima o saradnji koji su potpisani u biznis habu Srbije na svetskoj izložbi Ekspo 2020 u Dubaiju, saopštila je danas PKS.

Kako se navodi, direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić potpisala je memorandume sa predsednicom Saveta poslovnih žena UAE Faridom Al Avadi, predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman Amnom Kalifa Al Ali i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain Jusefom Kalfan Tahonom.

„Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz UAE“, istakala je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Planirane su zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE na edukaciji, razmeni znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

Organizovaćemo niz zajedničkih događaja i sastanaka naših poslovnih žena sa poslovnim ženama UAE u januaru, kada je u okviru Svetske izložbe Ekspo 2020 planirana nedelja ženskog preduzetništva, dodala je Simanić.

Prema njenim rečima, preduzetnice Srbije od preduzetnica iz Dubaija i UAE mogu da nauče kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu i održivi na duži rok, dok preduzetnice iz UAE mogu da ostvare odlične poslovne kontakte sa srpskim preduzetnicama i da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari