Privrednici iz Evrope u Mind parku u Kragujevcu 1Foto: "Srbija Voz"a.d.

Učesnici Sajma “South East Europe mobility” koji je 15. i 16. septembra u Beogradu okupio neke od najprofitabilnijih evropskih kompanija u oblasti saobraćajnih tehnologija, kao i vodeći Centar za železničke inovacije i istraživanja iz Velike Britanije posetili su juče najveći industrijski park u Jugoistočnoj Evropi za kompanije iz železničke i avio industrije “Mind park” u Lužnicama kod Kragujevca.

Obraćajujući se prisutnima osnivač Mind parka Bratislav Milanović izrazio je zadovoljstvo što se treći dan Sajma održava u novoj upravnoj zgradi Mind parka, koja će biti useljena u narednih nekoliko meseci.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u svom obraćanju istakao je da razvoj i investicije u železničku infrastrukturu neće imati smisla ako ga istovremeno ne bude pratilo ulaganje u mašinsku industriju u Srbiji.

“Zato smo dali podršku podizanju Mind parka u Lužnicama i upravo zbog toga gradimo prugu koja će ga povezati sa Koridorom 10, zato podržavamo i izgradnju aerodroma u Mind parku”, rekao je Momirović.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je prisutne na skupu obavestio da su odbornici Skupštine grada Kragujevca izglasali odluku da se ime Kragujevac nađe u imenu aerodroma koji će biti izgrađen u Mind parku.

“Izgradnja aerodroma u Mind parku je značajan projekat za grad, jer će predstavljati važan faktor za privlačenje novih investitora na ovom području”, zaključio je Dašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari