Prodaja Zrenjaninske industrije piva 1Foto: BC

Zrenjaninska industrija piva oglašena je za prodaju javnim prikupljanjem ponuda a ponuđene su oprema i zalihe.

Stečajni upravnik AD „Zip“ u stečaju Dragan Božić oglasio je prodaju opreme, koja obuhvata dve linije za punjenje piva, liniju za točenje piva i sokova u PET ambalaži, šest fermentora, tankove, mlinove, kompresore, parne kotlove, drvene kace, pakerice, rezervoare i fabričke zalihe.

Procenjena vrednost pokretnih stvari je 63,66 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 14. mart, a otvaranje ponuda je istog dana. Inače, Zrenjaninska industrija piva jedna je od retkih srpskih fabrika piva čija privatizacija nije uspela. Dolaskom brojnih proizvođača piva početkom dvehiljaditih u Srbiju većina domaćih pivara našla je nove vlasnike i nastavila proizvodnju, dok je na repu privatizacije „Zip“ kupio subotički biznismen Momčilo Rajić ne uspostavivši proizvodnju koju je obećao.

Do privatizacije je dobar deo zaposlenih prodao akcije, a manji broj radnika je postepeno napuštao proizvodnju. Fabrika je avetinjski prazna godinama, stari objekti prema Begeju predstavljaju vredno kulturno-istorijsko nasleđe i deo ovog zdanja biće pretvoren u muzej piva. Ostatak objekata, koji su smešteni zemljištu površine 19.163 kvadratna metra, na lokaciji u Ulici vojvode Petra Bojovića, u vlasništvu su grada Zrenjanina, dok se dva objekta vode na AD „Zip“ u stečaju. Jedan je prodajni objekat, a drugi stambeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari