Prodat drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji 1Foto: Shuttestock / Kzenon

Evropska kompanija Ariva grupa, koja se bavi prevozom putnika, prodala je svoje preduzeće Ariva Litas koje posluje u Srbiji, saopštila je danas Advokatska kancelarija Živković i Samardžić, prenosi portal Nova ekonomija.

To je drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji.

Osim toga, Ariva grupa postigla je i sporazum o prodaji svog danskog preduzeća Ariva Denmark, kao i svog autobuskog poslovanja u Poljskoj Ariva bas transport Poljska.

Preduzeća su, kako se navodi, prodata kompaniji Mutares SE & Co. KGaA, međunarodnom finansijskom investitoru sa sedištem u Nemačkoj.

Prodaja pokriva kompletan posao te kompanije u Danskoj, uključujući autobuske linije, brodove, železničke linije, kao i franšizu u kompaniji za iznajmljivanje automobila „Šer nau“ i UCplus.

Poslovi u Poljskoj obuhvataju ugovore o javnom prevozu u gradovima i međugradske linije.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, nakon odobrenja nemačkih institucija.

Sedište Ariva grupe je u Velikoj Britaniji i ona je deo nemačke kompanije Dojče ban, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistiku.

Ariva je vodeći provajder prevoza putnika širom Evrope, zapošljava oko 40.000 ljudi i realizuje oko 1,2 milijarde putničkih linija u 13 evropskih zemalja.

U floti kompanije nalaze se autobusi, vozovi, autobusi, tramvaji i brodovi, a pored izjamljivanja automobila, kompanija se bavi i iznajmljivanjem bicikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari