Prodat i BIP-ov restoran „Ima dana“ u beogradskoj Skadarliji 1Foto: wikipedia

Preduzeće BG Urbanlux doo Beograd postalo je novi vlasnik dela imovine Beogradske industrije piva BIP za 155 miliona dinara. Prodata imovina obuhvata dva objekta restorana „Ima dana“ u beogradskoj Skadarliji i 16 umetničkih slika.

Ova imovina BIP-a u stečaju na prodaju se nudila po početnoj ceni od 82.641.246,21 dinar. Krajnja postignuta je, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, gotovo duplo veća – 155 miliona dinara, prenosi N1.

Oba prodata objekta nalaze se na adresi Skadarska broj 38, u beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija i pripadaju restoranu „Ima dana“.

Površina jednog objekta, prema podacima iz prospekta BIP-a objavljenog na sajtu Agencije, nalazi se do ulice i površine je 140 kvadrata. Drugi objekat na istoj adresi je dvorišni, upisane površine od 102 kvadrata.

Kada je reč o umetničkim slikama, novog vlasnika dobilo je ukupno 16 dela.

Među njima su „Svetionik Beograda“ Đorđa Ivanova, „Bez naziva – Prizor sa mostom“ Jovice Prvulovića, „Kućerci“ Slobodana Radojkovića, „Seljačka buna 1573 (II)“ Josipa Boltižara, „Narodni muzej“ Veselina Banjevića, „Beograd“ Mita Komatine, „Ranjeni kanjon Pive“ Miljenka Sindika i „Hram Svetog Save“ M. Radulovića.

Ostalo su dela nepoznatih autora.

Prema podacima Agencije za privredne registre, preduzeće BG Urbanlux doo Beograd osnovano je 2016. godine,  u vlasništvu je Miodraga Petrovića, a registrovano je za pretežnu delatnost izgradnje stambenih i nestambenih zgrada.

Prema završnim računima za 2020. godinu, preduzeće je poslovalo sa dobitkom od 5,55 miliona dinara, dok su mu poslovni prihodi 117,8 miliona dinara.

Podsetimo, kompanija Auto Čačak kupila je 16. avgusta 2021. godine najveći deo imovine Beogradske industrije piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP) za 2,09 milijardi dinara, kao jedini ponuđač na javnom prikupljanju ponuda za prodaju iz stečaja. Cena je bila tek nešto viša od polovine one koju je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odredila na osnovu procene. Najvrednija imovina BIP koja je tada dobila novog vlasnika je građevinski objekat u Beogradu u Bulevaru vojvode Putnika 5, u blizini petlje „Mostar“.

Na prodaju su tada ponuđeni i žigovi i robne marke, međunarodni žigovi, zalihe kao i nepokretnosti i prava koja su pod sporovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.