Prosečna plata 48.212 dinara

Ostavite komentar


  1. Ko jos veruje Republickom zavodu za statistiku? Ovo je cista laz izvucena iz potpuno neispravnih statistickih izvora jer jednostavno nije moguce da narod pretura po kontejnerima a prosecna plata ovolika. Ruzno je ziveti u oblacima!

  2. Prosečnu platu bi trebao da ima prosečni zaposleni radnik, sa prosečnom stručnom spremom i prosečnim radnim stažom. Nadprosečnu oni koji imaju nadprosečno obrazovanje, ispodprosečnu oni sa nižim kvalifikacvijama. Ovaj iznos za Srbuju je naj običnija laž i propaganda.

  3. Pravo stanje stvari je da objave koliko radnika ima platu 20 000, koliko 30 000 itd, a koliko imaju oni koji prave taj prosek i koliko ih je.

  4. "Statistika, naša dika, što zamisli to naslika" ("Aforizmi", Vlada Bulatović Vib).

  5. Naravno da je to velika L A Ž . Kako je to moguće, ako čovek u Srbiji zapošljen u janom sektoru sa srednjom stručnom spremom nekoliko godina do penzije nemože da dobije ni 32 000 din.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.