Prosečna zarada u Pčinjskom okrugu duplo manja od one na Vračaru 1Daleko i od republičkog proseka su zarade u Vranju. Foto:Grad Vranje

Najveću zaradu u sedam opština Pčinjskog okruga u proseku primali su zaposleni u Vladičinom Hanu 60.215, što je više nego duplo manje od proseka u beogradskoj opštini Vračar koji je iznosio 129.978 dinara, potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

I ova „najveća“ zarada na jugu Srbije manja je u odnosu na republički prosek za 74.766 dinara. Na drugom mestu u ovom okrugu po zaradama su upošljenici u Vranju koji su primali 59.653 dinara.

Plata u Surdulici u proseku je iznosila 57.925 dinara, a u Bujanovcu i Bosilegradu nešto više od 52.000 dinara, dok je najniža u Preševu oko 50.000 dinara.

Sračunati prosek zarada u septembru za južnjake iznosio je u ovom okrugu 57.555 dinara, a niže zarade registrovane su samo u šest opština Jablaničkog okruga gde je u koverti bilo 56.281 dinar.

Za jednu prosečnu zaradu na Vračaru zaposleni radnik u Preševu prema aktuelnom proseku za septembar ove godine treba da radi gotovo dva i po meseca.

Najveće zarade su u ovom opštinama i dalje u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima, a najniže u privrednim kolektivima i zanatskim radnjama, gde se u granicima minimalca od oko 45.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari