Crna Gora ispred Srbije: Ko „izvlači“, a ko „kvari“ visinu prosečne plate u našoj zemlji?

Ostavite komentar


  1. Ne znam ko izvlači ali znam ko nas zavlači. Ono što „kvari“ srpski prosek je ISTINA. Ne znam za CG ali u BiH prosek ne ulaze topli obrok i regres, što znači da je srpski prosek i minimalac najmanji. Evro i inflacija su posebna priča.

  2. Rastu plate, ali rastu i drugde, znači isto odstajanje ostaje.
    Sećam se pre nekoliko godina plate u Hrvatskoj bile 300e veće, sada su veće za 420e i tu gubimo trku. Na drugoj strani dostigli smo Crnu Goru opet nakon 20 godina.

  3. Dok bude rasprodaja resursa dava se kolateral za kredite budzetlije nema sa brinu. Srbija koja danas ni sebe nemoze da oregrani gde u trznim centrima nemate ni jedan sroski oroizvod imaće juznoameričku budućnost kad djavo bude dosao po svoje nema ljutiš. Ovi propagadisti tranzicije i vodje trosice svoje milione na egzoticnim mestima

  4. A sad preračunajte plate ako uzmete realni kurs evra koji tteba da bude oko 200 dinara pa napišite

  5. Političari jedu meso, mu ostali jedemo kupus što znači da zajedno jedemo sarmu. Te cifre mogu da okace macki o rep.

  6. A što su skoro svi zaposleni u privatnim domaćim preduzećima na minimalac to ne pišete

  7. Niste vi stigli Cg nego je ona pala zadnje 4godina. Sad smo zajedno u istom velikosrpskom mulju.

  8. Medijana je bolji pokazatelj stanje zarada. Kada bi se država odrekla dobrog dela doprinosa na minimalnoj zaradi možda bi se stanje poboljšalo ovako ništa.
    Pominjete nerealan kurs, a kako odredjujete realan? Kurs je fiksiran nezvanično a zvanično plivajući. Ovakav kurs odgovara državi, zbog duga, uvoznicima i do skoro onima koji imaju kredite u evrima. To što nama ostalima neodgovara ne znači da je nerealan. Kod nas je veći problem pohlepa koja i dovodi do cena roba i usluga koje nisu realne.

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 9

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.