Proširenje skladišta gasa „Banatski dvor“ prioritet 1Foto: Srbijagas

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta, saopšteno je iz kabineta.

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Republike Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Tokom sastanka zaključeno je da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa „Banatski dvor“ sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO Gasproma Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari